„Karmina Burana“ otvara „Purgatorije“

Karmina Burana
Karmina Burana

Jedanaesti poredu ljetnji festival kulture „Purgatorije“ u produkciji Centra za kulruru Tivat, večeras će u 21.30 sati na ljetnjoij pozornici u tom gradu, zvanično otvoriti glumica Jelena Đokić.

Festival večeras, na 21.jun- Svjetski dan muzike, prigodno počinje izvođenjem scenske kankate „Karmina Burana“ u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Režiju čuvenog  djela Karla Orfa, potpisuje Sonja Vukićević, koja je ujedno radila i koreografiju hora. Dirigent je Željka Milanović, a koreograf Leo Mujić.

Karmina Burana
Karmina Burana

Tokom trajanja “Purgatroija” do 31.avgusta, publika će u Tivtu mošći da vidi čak 75 raznovrsnih pozorišnih, muzičkih, filmskih, književnih i likovnih propgrama. Okosnica ove manifestacije i dalje je Međunarodni festival mediteranskog teatra na kome će ove godine u takmičarskoj konkurenciji, bitzi izvedeno 10 predstava teatasrkih kuća iz regiona bivše Jugoslavije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.