13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Joss Stone nastupa u Luštici Bay

Joss Stone
Joss Stone

Britanska soul i R’n’B senzacija Džos Ston (Joss Stone) nastupiće prvi put u Crnoj Gori na koncertu u subotu 25. juna u okviru saradnje sa kompanijom “Luštica Development”, a u cilju promovisanja i podrške zelenoj kulturi u Crnoj Gori.

“Spektakularan koncert će biti unikatan događaj usmjeren na podizanje pažnje ka usvajanju ekološki održive prakse u kreativnim industrijama a sav honorar od koncerta internacionalna soul diva doniraće nevladinim organizacijama za zaštitu životne sredine u Crnoj Gori. U pitanju su nevladine organizacije Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), međunarodni centar za održivu kulturnu saradnju “Krug” (Green Culture organization) sa sjedištem u Londonu i ograncima u Podgorici, Cetinju i Skoplju, kao i organizacije koje podržavaju zelenu kulturu.”-saopšteno je juče tim povodm iz komapnije “Luštica Development”.

Koncert za prijatelje, partnere i zvanice Luštice Bay-a, novog turističkog naselja u Crnoj Gori, biće održan na Luštici kod Tivta, u plažnom klubu “Almara” na Oblatnom, sa početkom u 20 časova.

Tom prilikom medijima i gostima će se obratiti Daren Gibson  izvršni direktor kompanije “Luštica Development” koja razvija projekta Luštica Bay, i Vesna Sokolovska Jovićević, osnivač i vizionar nevladine organizacije “Krug” koja se bavi održivom kulturnom saradnjom i promovisanjem ekološki održivog kreativnog sektora.

Inače, Džos Ston (rođena kao Joscelyn Eve Stoker 1987.) je engleska soul i R&B pjevačica, kantautorka i glumica. Njena vrtoglava karijera počela je 2003, kada je lansirana kao 16-ogodišnja plavokosa soul senzacija. Njen debi album, “The Soul Sessions”, bio je transatlantski uspeh i zabilježio je multimilionsku prodaju. Tokom naredne decenije, ona je prodala više od 12 miliona albuma širom svijeta, osvojila BRIT i Gremi /Grammy/ nagrade. Nastupala je sa legendarnim zvijezdama kao što su “Kum soula” Džejms Braun, Rod Stjuart, Stivi Vonder, Džef Bek i Ringo Star. Oformila je projekat “SuperHeavy”, sa  Mikom Džegerom, Dejvom Stjuartom i Demijanom Marlejem. Ona je portparolka američkog prodajnog lanca “Gap”, gdje joj je prethodnica bila glumica Sara Džesika Parker. Često nastupa bosonoga. Zbog lijepog i visokog glasa, uspoređuju je sa Aretom Frenklin.

Najčitanije