16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Jazz Summer Montenegro Herceg Novi

Muzička škola H.Novi
Muzička škola H.Novi

U organizaciji Muzičke škole Herceg Novi i NVO “Fortuna”, a pod pokroviteljstvom TO HN poznati džez muzičari iz Sjedinjenih Američkih Država, Turske, Italije, Austrije, Srbije, Slovenije i Crne Gore nastupiće 26, 27 i 28. avgusta.

Aktivnosti na festivalu će početi 24. avgusta i to džez radionicama za učenike u jutarnjim terminima u Muzičkoj školi. Zvanično otvaranje festivala, uz koncert na kojem će nastupiti Michael Supnick(USA), Filippo Rodolfi(Ita), Branko Marković(Srb) i Zoran Ćetković i Miodrag Šule Jovović iz Crne Gore, je u srijedu 26. avgusta u 21 sat na Trgu od muzike ispred Muzičke škole.

Na istom mjestu sljedeću noć, takođe u 21 sat održaće se koncert Jelene Jovanović sa polaznicima džez škole, a potom će se profesorici Jovanović pridružiti FIlipo Rodolfi na klaviru, Branko Marković na kontrabasu, na bubnjevima Zoran Ćetković i Šule Jovović na gitari.

Posljednje večeri festivala, organizatori su pripremili pravi džez spektakl koji će u Dvorani Park od 21 sat prirediti Pippo Corvino kvartet – Filip Gavranović, gitara; Anil Bilgen, klavir; Miha Koren, bas i Pietro Ricci, bubnjevi.

,,Festivali kojih naš grad ima tokom cijele godine su svakako jedna od najvažnijih stavki kojom se obogaćuje turistička ponuda Herceg Novog. Davno je svima jasno da u modernom turizmu nije dovoljno imati samo lijepu klimu i prirodu već da u takvom ambijentu koji vam je dat ponudite nešto čime ćete turiste opredijeliti da svoj odmor provedu baš kod vas. Zato, Turistička Organizacija zdušno podržava sve festivale i stimuliše njihovo širenje i rast, jer ako imamo u vidu samo posljednji podatak da je tokom pet dana filmskog festivala na svim projekcijama bilo više od 11.000 gledalaca, da je festival pratilo 60 gostiju iz svijeta filma i trideset dvoje akreditovanih novinara iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, BiH, Italije, Turske, Rumunije, Francuske, valjda je svima jasno šta festivali znače u promociji grada i obogaćivanju naše turističke ponude. Pri tom, vodi se računa da festivali privuku i različite goste pa zato smo spremni da podržimo i one koji se oslanjaju na mediteransku tradiciji i obiluju pučkim feštama, pa preko pozorišnih predstava na HAPS-u i klasične muzike na Danima muzike i GASF-u naši festivali su namjenjeni i gostima koji vole džez, strip, film, a u najavi je i nešto što će možda prerasti u novi festival, a što je ove godine prvi put održano – Veče klapske pjevanja’’, kazala je direktorica TO HN, Bojana Blagojević.

Najčitanije