11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložbe fotografija Damira Murseljevića u Kotoru

„The act of seeing with one`s other eyes“, naziv je izložbe fotografija Damira Murseljevića koja će biti otvorena u petak, 30. oktobra, s početkom u 19 sati u Galeriji solidarnosti, palata Pima u Kotoru.

Damir Murseljević je rođen 1979. godine u Podgorici.Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju na Odsjeku za grafički dizajn. U ljeto 2001. godine učestvovao je u radionici stripa na Cetinju, koju je vodio istaknuti francuski dizajner Pascal Rabaté, i napravio strip ”Tago Mago na Hot Rock” objavljen 2002. godine i predstavljen u gradu Angoulême, u Francuskoj, na Međunarodnom festivalu stripa. Ljubav prema fotografiji rodila se još na samom početku studija, i vremenom prerasla u njegov glavni umjetnički izražaj. Priredio je tri samostalne izložbe fotografija (2007. i 2009. u Podgorici i 2007. u Kotoru) i učestvovao na nekoliko kolektivnih. U proljeće 2015. godine realizovao je audio-vizuelni multimedijalni projekat pod nazivom ”Life’n’perspectives on abstract travels of a genuine crossover“ koji je predstavio autorov fotografski rad od 2000. godine. Damir je bio jedan od dva predstavnika

Crne Gore na drugim Svjetskim umjetničkim igrama ”World Art Games 2015, septembra ove godine u Bratislavi, Slovačka. U okviru Međunarodnog festivala alternativnog teatra FIAT 2015 održanog u Podgorici, predstavio je radove iz serije ” Analog troublebath ”. Proteklih 15 godina Damir je posvetio i marketingu, pozorištu, filmskoj kritici, radijskoj produkciji, a u poslednje vrijeme i socijalnom radu.

Najčitanije