7 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba „Život cvjetova” Ljudmile Riskine

Proljećni buket u vazi

U Galeriji „SPA” izložbenom prostoru Instituta „Dr Simo  Milošević” A.D. Igalo, Galatea Gallery priređuje izložbu akvarela  „Život cvjetova” Ljudmile Riskine.

Izložbu „Život cvjetova” u subotu 3.juna  u Galeriji  „SPA” u Igalu u 21 sat otvoriće ex ambasadorka Ukrajine u Crnoj  Gori Oksana Sljusarenko.

Autorka je rođena je u Moskvi (Rusija), gdje je stekla visoko pedagoško  obrazovanje. Od 2012. godine se počela baviti slikanjem akvarela u  ateljeu Ščerbakov – Nine Jonove Ivanovne (tehnika A la prima).

Svake  godine učestvuje na Međunarodnim izložbama u Moskvi i Crnoj Gori u  Castello di Boca (Dom stvaralaštva umjetnika). Imala je šest samostalnih izložbi, od toga tri u Moskvi: Međunarodni  umjetnički fond 2014.godine, Dom kulture „Gajdarovec” 2014.godine i  Međunarodni umjetnički fond 2015.godine, a tri u Castello di Boca u  Stolivu: 2015, 2016 i 2017.godine.

Član je Međunarodnog umjetničkog  fonda i Međunarodne federacije akvarelista. Pobjednik je konkursa  „Akvarel 2013.godine” i Simpatija gledalaca Međunarodnog festivala  „A la prima” 2015 – 2016.godine. Radove je izlagala u Velikoj sali  Konzervatorijuma „P.I.Čajkovski” u Moskvi. Više puta je  nagrađivana diplomama, sertifikatima i pohvalama u Rusiji i Crnoj Gori.

Nagrađena je takođe platinastom i zlatnom značkom za doprinos u fondu „Kulturno  dobro”. Njeni radovi ukrašavaju hotele Crne Gore i Indije, a nalaze se i u  muzeju „Čovjek” u Međunarodnom umjetničkom fondu (MHF) u Moskvi,  kao i u privatnim kolekcijama u Rusiji, Crnoj Gori, Indiji, Španiji,  Italiji i SAD.

 

Najčitanije