16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba „Veličanstvena priroda” Milene Zevu

Milena ZeVu by Nenad Marjanovic Opening page
Milena ZeVu by Nenad Marjanovic Opening page

„Veličanstvena priroda“, izložba slika i skulptura beogradske umjetnice Milene ZeVu, biće otvorena u četvrtak sa početkom u 21 sat u Zbirci pomorskog nasljeđa Porto Montenegra u Tivtu. Postavlu čini jedinstvena kolekcija stvorena u kombinovanoj tehnici akrilika, specijalnog cementa i desetina hiljada rulno umetnutih Swarovski kristala.

Tema kolekcije su priroda i morski svijet, a lajt motiv šarene trodimenzionalne tropske ribe. Kolekcija je inspirisana radom Armour of Light, skulpturom Bonelli orla, koji je bio dio velike Internacionalne izložbe Eco Art Parade 2009. godine u Monte Karlu. Od tada traje i rad Milene ZeVu na ovoj kolekciji, koja se po prvi put izlaže u cjelini.

Dva djela iz ove kolekcije su izložena i prodata su na aukciji u Monte Karlu, koju organizuje Fondacija princeze Stefani od Monaka.

Milena ZeVu ostvarila je izuzetnu karijeru u inostranstvu, stvarajući ekskluzivne portrete i skulpture sačinjene od hiljada kristala. Jedno od njenih najpoznatijih i najvrjednijih djela je portret Merlin Monro od 18.500 kristala, izložen i prodat u Dubaiju 2009. Godine. Njena slika, “Pele”, portret poznate fudbalske ikone, 2008. godine u Njujorku, dobio je njegov lični potpis na dodjeli nagrade za životno djelo a čuveni portret Grejs Keli nalazi se u Monaku i dio je privatne kolekcije porodice Grimaldi. Njena slika fudbalske lopte optočene Svarovski kristalima sa potpisima Dejvida Bekama, Kristijana Ronalda, Alena Širera, Djanfranka Zole, Svena Gorana Eriksona i Terija Venejblsa, prodata je biznismenu Margusu Reinsalu na dobrotvornoj večeri u Mančesteru. Aukcija je organizovana povodom stogodišnjice Asocijacije profesionalnih fudbalera Engleske (PFA), a cio prihod od prodaje slike bio je usmjeren u fond akcije „Jedan cilj, jedan milion“, namijenjen dečijoj bolnici u Mančesteru sa kojom PFA zajedno proslavlja stotinu godina postojanja.

Prošle godine, prilikom otvaranja Regent Hotela u Porto Montenegru, Milena je izložila portret burlesk dive Dite Von Tiz uz njeno prisustvo, a koji je bio omaž čuvenoj umjetnici Tamari De Lempickoj.

Novu izložbu Milene ZeVu u Tvtu će otvoriti publicista Branka Bogavac, dobitnik visokog francuskog priznanja – Ordena viteza umjetnosti i književnosti. Izložba će biti otvorena do 29. jula

Najčitanije