22 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba vajarke Vlatke Vujošević

Skulptura
Skulptura

U crkvi Svetog Pavla, u organizaciji OJU “Muzeji Kotor“ od  5. septembra biće postavljena izložba vajarke Vlatke Vujošević. Mlada crnogorska vajarica već se dokazala svojom zrelošću i osobenošću  kao umjetnik i duboko misaoni stvaralac. Kao materijal za vajanje Vlatka rado koristi drvo, poliester i kaširano platno, ali se za   ovu izložbu odlučila za skulpture radjene u poliesteru, i to u prirodnoj veličini.

Vlatka, u svom već prepoznatljivom stilu, iskazuje onu unutarnju stranu bića, dokazujući da se sve ono što čini život nalazi upravo iza naše spoljašnosti, unutar nas samih.

Veoma interesantna i inspirativna, vajarica ovom izložbom, nadgrađuje i veoma uspješno nastavlja iskazivanje već započetih tema, životno malih ali velikih stvari, kojima se predstavila i u dvije prethodne izložbe, vrlo zapažene i odlično ocijenjene izložbe – “Ovaj život” i “Vidite moju malu ratnicu”.

Vlatka Vujošević je do sada izlagala kako na brojnim kolektivnim izložbama tako i samostalno, a dobitnik je i brojnih nagrada.

Izložba ce biti otvorena 5.septembra u 20 sati u crkvi sv. Pavla u Kotoru.

Najčitanije