12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Petrovac – Izložba „U Boki skriveno“

 

Petrovac
Petrovac

U utorak, 07. oktobra u Spomen domu Crvena komuna u Petrovcu, sa početkom u 18 sati, biće otvorena izložba slika i fotografija pod nazivom „U Boki skriveno“.

Izložba je rezultat uspješne saradnje JU Muzeji i galerije Budve sa Ambasadom Republike Poljske i Ambasadom Velike Britanije u Podgorici.

Autor fotografija koje će biti izložene je Januš Reclav, a izložene slike djelo su Šarlote Rimer.

Januš Reclav – poljski arheolog, putnik i fotograf. Od 1995. godine aktivan učesnik arheoloških istraživanja u Albanji (Albansko – poljska arheološka istraživanja u glavnom gradu Ilirije – Skadru), Bugarskoj (Novae – sjedište italskog I legiona), Crnoj Gori (Risan – glavni grad ilirske kraljice Teute), Rusiji (Tanais – grčko i rimsko naselje nad Donom). Od 1996. godine zamjenik direktora i član naučnog savjeta Centra za proučavanje antike Jugo-istočne Evrope Varšavskog Univerziteta. Učesnik programa Frontiers of the Roman Empire u okviru akcije Culture 2000 – koja ima za cilj zaštitu nasljedstva granica Rimske imperije. Autor mnogobrojnih naučnih članaka na temu Limesove arheologije. Koautor specijalističkih publikacija iz oblasti arheologije. Autor fotografija u mnogim publikacijama, između ostalog, albuma „Rhizon crnogorski biser” – izdat od strane Varšavskog Univerziteta i Ambasade Republike Poljske u Podgorici. Fotografije su izlagane u Poljskoj – u Opolu i Varšavi, i u Crnoj Gori – u Podgorici i Bijelom Polju.

Šarlot Rimer rođena je u Kambriji u sjevernoj Engleskoj. Studirala je muziku na univerzitetu Royal Northern College of Music u Mančesteru. Studije je nastavila na univerzitetu Didsbury College of Education.
Predavala je u nekim od najpoznatijih škola u Engleskoj, uključujuci Malvern College, Dean Close School, Hereford Cathedral School i Wycliffe College. Njen sljedeći profesionalni angažman nastavlja kao art menadžer na muzičkom festivalu Cheltenham International Festival of Music. Kao diplomata, radila je u Vijetnamu četiri godine.
Šarlot osam godina živi i radi u Crnoj Gori. Predavala je engleski jezik, književnost i likovnu umjetnost u internacionalnoj školi QSIM u Podgorici. Trenutno radi kao lektor u GIZ (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) i u Ujedinjenim nacijama.

Izložba će biti otvorena do 21.oktobra.

Najčitanije