14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba slikarke Jelene Papović u Porto Montenegru

Flow Jelena Papovic
Flow Jelena Papovic

Izložba budvanske slikarke Jelene Papović, pod nazivom „Flow“ (Tok), postavljena je u izložbenom prostoru upravne zgrade Porto Montenegra na Sejanovu u Tivtu, a posjetioci će imati priliku da je vide do 15. septembra.

Simboličan naziv „Flow“, Papovićeva objašnjava kroz sam podnaslov izložbe koji je preuzet iz engleskog riječnika za značenje ove riječi: konstantno napredovanje / količina tečnost koja teče u određenom vremenu / predlog karakteristika toka tečnosti. Slike su dominatno iz ciklusa “UnderWaterUniversum” (podvodni Univerzum), sa motivima podmorja i morskog svijeta, sirena i hobotnica u zeleno-plavim nijansama, konturama riba i vrtloga morske vode u svim njenim nijansama.

Jelena Papović je rođena na Cetinju 1975 godine. Detinjstvo je provela u Budvi i Beogradu, a Fakultet likovnih umjetnosti završila je na Cetinju, 1997. godine u klasi profesora Nikole Gvozdenovića – Gvozda. Živi i radi u Budvi. U njenom ateljeu u budvanskom Starom gradu, gosti sa svih meridijana uživaju u Jeleninim umjetninama, te nije čudo što se neki od njenih radova danas nalaze u kolekcijama kupaca iz daleke Amerike, Japana, Francuske, Engleske, Nemačke, Norveške, Švedske, Holandije, Češke, Rusije, Italije Slovačke i Australije…

Flow Jelena Papovic
Flow Jelena Papovic
Izvor:S. L.

Najčitanije