Izložba slika – Linija i prostor

Otvorena nova umjetnička postavka u upravnoj zgradi Porto Montenegra

Vučić Ćetković
Vučić Ćetković

Izložba slikara Vučića Ćetkovića pod nazivom „Linija i prostor“, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra u Tivtu, a posjetioci će moći da je vide do 15. avgusta.

Nakon izlaganja na međunarodnom umjetničkom salonu „Carrousel du Louvre“ u Parizu, Ćetković se tivatskoj publici predstavlja sa novim umjetničkim ciklusom.

„Linija je polazište mog rada, osnovni vizuelni pojam i neodvojivi dio svega što nas okružuje. Liniju kao osnovno sredstvo promišljanja i izraza koristim podjednako i u disciplini crteža i u slikarstvu. Vjerujem da je u umjetnosti linija prava mjera, koja vodi kompozciju i dozvoljava umrežavanje, povezivanje tragova, kolora i površina, kroz konstrukciju formi koje ne moraju biti definitivne, a koje često upućuju na neograničenost. Čitav jedan apstraktan, a istovremeno figuralno sugestivan svijet, koji nastojim da predstavim u mojim radovima, odražava prostore i predjele koji me inspirišu, i osjećanja koja me pokreću.“ – ističe Ćetković.   On se međunarodnoj publici predstavio i na izložbama u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Austriji. Ćetkovićeve slike i crteži se nalaze u privatnim kolekcijama širom svijeta. Dio njegovih radova je trajno postavljen i u apartmanima hotela „Regent Porto Montenegro“, na predlog poznatog dizajnera Tina Zervudachi-ja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.