Izložba slika Lea Đokaja u Tivtu

Crkva Svetog Mihovila u kompleksu Buće - Luković
Crkva Svetog Mihovila u kompleksu Buće – Luković

GalateaGallery i Centar za kulturu Tivat priređuju Izložbu slika Lea Đokaja pod nazivom „Kompozicije”.

Postavku u kapelici Sv. Mihovila, koja se nalazi u kompleksu ljetnikovca Buća u Tivtu, u srijedu 5.jula  u 21.30 sati otvorit će predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević.

Leo Đokaj je neobičan umjetnik, neobičnih djela. Rođen je 1966. godine u Milješu kod Tuzi. Završio je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi prof. Dragana Karadžića. Član je ULUCG-a od 2009. godine. Leo nije često izlagao svoja djela. Imao je više kolektivnih, kao i nekoliko samostalnih izložbi. Sudjelovao  je na izložbama Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, a imao je i samostalnih izložbi, od kojih posljednju u KIC-u „Malesija” u Tuzima ove godine. Njegovo početno pojavljivanje kao likovnog stvaraoca neuobičajeno je vidno zapaženo. Povjesničari umjetnosti i likovni kritičari izrazili su uvjerenje da je Leo prirodno i logično harmonizirao prošlo i sadašnje u umjetnosti, tradiciju i moderno, da njegove slike korenspondiraju s recentnim suvremenim pojavama i da istovremeno pokazuju poznavanje i primjenjivanje osnovnih komponenti likovnog jezika, da nema lutanja, ali da ima plodotvornih traženja.

Njegova djelatnost odvija se na planu slikarstva i umjetnosti muzike. Talent likovnog izraza ispoljio je rano, posebno oblasti glazbe s  nesumnjivim talentom stvara ime uglednog i plodnog kompozitora. Leo je autor ili koautor mnogobrojnih vlastitih, kao i koautorskih djela umjetničkog dokumentarno umjetničkog obilježja, po čemu je veoma cijenjen.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.