Izložba slika Ive i Ljubomira Stanišić

plakat

Izložba slika Ive i Ljubomira Stanišića biće otvorena u četvrtak 07. septembra 2017. godine u 21 sat  u Galeriji ljetnjikovca Buća-Luković.

Izložbu će otvoriti teoretičarka i istoričarka umjetnosti Marija Saičić sa početkom u 21h.

Ljubomir Stanišić živi i radi u Nikšiću. Do sada je imao 81 izložbu u zemli i inostranstvu.

Ljubomir o svom stvaralaštvu: moje slike najviše odgovaraju karakteristikama poetskog realizma. Kroz klasičan pristup slici izražavam svoju poetiku. Moj realizam nije klasičan u smislu Ruskih i Francuskih realista s kraja 19. vijeka, ali su ti stari majstori meni bili jako dobra škola. To što sam naučio iz njihovog stila, koristim na svoj način, da preko platna izrazim sve ono o čemu mislim i što smatram važnim. Za pravu likovnu umjetnost potreban je, pored talenta i veliki rad. Kroz svoje radove pokušavam naći neke uspomene, koje su vremenom potisnute, a na mene su ostavile upečatljiv trag.

Iva Stanišić  je završila ALU, a master e upisala na LA u Beogradu . Do sada je imala četiri samostalne i pet kolektivnih izložbi.

“Volim žive, tzv. ‘sirove’  boje jer mislim da u ljudima bude neku posebnu emociju. Makar je to slučaj sa mnom. One kod mene stvaraju živost, ‘probude’ me, pokrenu.  Prvo sam krenula sa apstrakcijom, a onda se kao motiv pojavila žena u apstrakciji. To se samo “nametnulo”, kaze  Stanišić.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.