“ Izložba i revija karnevalskih kostima ”

Krinka Photo: Boka News
Krinka Photo: Boka News

U sklopu 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije ” u srijedu  29.juna  godine,biće prikazana “ Izložba i revija karnevalskih kostima ” , u organizaciji NVU “Maškarada” Tivat i Centra za kulturu Tivat.

Nevladino udruženje „Maškarada“ Tivat, osnovano je u decembru prošle godine sa ciljem očuvanja, afirmacije i promocije karnevalske tradicije u Tivtu, Crnoj Gori i inostranstvu, kao i poboljšanja kulturno turističke ponude grada. Aktivnosti kojima će se udruženje dominantno baviti su organizacija maskenbala, karnevala, balova, izložbi, edukativnih radionica, kreativnih performansa, kao i izrada kostima i raznih publikacija.

Članovi udruženja su osobe različitih starosnih dobi, zvanja, zanimanja, interesovanja, dokazani entuzijasti sa dugogodišnjim društveno korisnim stažom, kao i oni koji će se tek dokazivati, koje vezuje ljubav prema karnevalskoj tradiciji i koji žele na kreativan i zabavan način doprinijeti stvaranju novog brenda u Tivtu.

Već u samom startu dokazuju otvorenost i želju za saradnjom sa svim srodnim orgnizacijama u regionu, pa i na ovoj izložbi i reviji biće prikazani kostimi grupe Feštađuni iz Budve, Feral iz Kotora, Maškare iz Herceg Novog, Koret iz Tuzi, Harlekin iz Donje Lastve i naravno kostimi „Maškarade”.

Izložba kostima će biti prikazana u Galeriji ljetnjikovca Buća, na drugom spratu, u 21:30 sati.

Ulaz je slobodan.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.