15 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba Milanke Bajčetić u Porto Montenegru

slika Milanke Bajcetic
Slika Milanke Bajcetic

Izložba slikarke Milanke Bajčetić postavljena je u galerijskom prostoru Upravne zgrade kompanije „Adriatic Marinas – Porto Montenegro“ u nekadašnjem Domu Vojske na Seljanovu, i trajaće do 15. novembra.

Bajčetićeva se tivatskoj likovnoj publici predstavlja projektom „Vrijeme je za malo nježnosti“, suptilnog kolorita, sa lirskim apstrakcijama i minimalističkim linearnim naznakama ljudskog tijela.

Ovom njenom najnovijem umjetničkom projektu, prethodilo je višegodišnje slikarsko usavršavanje – autodidaktičko i u okviru neformalnih slikarskih škola.

„Dosadašnja izložbena aktivnost Bajčetićeve – Podgorica, Kotor, Danilovgrad, Kolašin, Nikšić, Pljevlja.. – ukazuje na slikarska ostvarenja u okviru figuralnih sistema i pretežno tematsko opredjeljenje za pejzaž i mrtvu prirodu. Karakteriše ih crtački i koloristički pristup impresionističkog i ekspresionističkog tretmana koji u pojedinim slučajevima ne zaostaje za kvalitetom odredjenog broja akademski obrazovanih slikara.“ – istakao jetim povodom istoričar umjetnosti Aleksandar Čilikov.

Najčitanije