10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba “Ljepote Boke Kotorske” na Gospi od Škrpjela

Oblaci nad Kotorom

Galatea Gallery iz Podgorice i Biskupski ordinarijat Kotor-Župni ured u Perastu, povodom Blagdana Velike Gospe na istoimenom svetilištu večeras u 20 sati i 30 minuta priređuju izložbu akvarela pod nazivom „Ljepote Boke Kotorske” ruske slikarke Ljudmile Riskine.

Ljudmila Riskina je rođena u Moskvi, gdje je stekla visoko pedagoško obrazovanje. Imala je sedam samostalnih izložbi, od toga tri u Moskvi: Međunarodni umjetnički fond 2014. godine, Dom kulture „Gajdarovec” 2014.godine i Međunarodni umjetnički fond 2015. godine, tri u Castello di Boca u Stolivu: 2015, 2016 i 2017.godine i jednu u Galeriji „SPA” u Igalu 2017. godine. Član je Međunarodnog umjetničkog fonda i Međunarodne federacije akvarelista. Pobjednik je konkursa „Akvarel 2013. godine” i Simpatija gledalaca Međunarodnog festivala „A la prima” 2015 – 2016. godine.

Njeni radovi ukrašavaju hotele Crne Gore i Indije, a nalaze se i u muzeju „Čovjek” u Međunarodnom umjetničkom fondu (MHF) u Moskvi, kao i u privatnim kolekcijama u Rusiji, Crnoj Gori, Indiji, Španiji, Italiji i SAD.
Povodom izložbe u predgovoru kataloga o njenim akvarelima pisali su: Tatjana Strežbecka, umjetnica slikarka, članica Sankt – peterburškog Saveza umjetnika, Igor Donij, član Saveza umjetnika Rusije, profesor na katedri IZO i DPI i Gorda Natalija, član Saveza umjetnika Rusije.
Izložbu u pomirdbenoj dvorani na ostrvu Gospa od Škrpjela otvoriće potpredsjednik Opštine Kotor Branko Nedović.
Nakon otvaranja izložbe, uoči Blagdana Velike Gospe, Peraštani će, po tradiciji, prirediti luminaciju.
Prevoz brodićem do ostrva planiran je neposredno prije otvaranja izložbe – na obali ispred crkve Svetog Nikole u Perastu.

Najčitanije