Izložba „Limb“ Slobodana Lončarevića

Lončarević
Lončarević

Izložba slika pod nazivom „Limb“, akademskog slikara Slobodana Lončarevića, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra u Tivtu.

Okupljene pod literarnom i simboličkom odrednicom limba, autorove slike i grafike otvaraju mistične predjele gdje se mašta i fantazija reflektuju u virtuelnim predjelima koji se nalaze i simbolici predvorja raja i pakla – Lončarević kao autodidakta kroz kreativan čin projektovao je unutrašnje impulse u komplekse sfere vizuelnih senzacija nadrealizma.

„Lončarević stvara fantazijske strukture zavodljive ikonografije i fantastične naracije koje posmatrača obuzimaju i prenose u neke druge sfere, sa dominantnim oker-olavim paletama boja. Njegovi nazivi slika su tajanstveni, baš kao i njegova djela – on pravi uspješan kontrapunkt lirskog i suptilnog. Apstrahovani i asocijativni elementi ispunjavaju zidne površine, dok figuralne predstave egzistiraju u ambijentima koje oživljavaju renesansne arhitektonske konstrukcije, De Kirikova metaforička atmosfera i nizozemski figuralni ekspresionizam. Povezivanjem realnog i imaginarnog, vizuelnog i fantastičnog, pomjeranjem planova i superponiranjem raznorodnih figuralnih elemenata, realizovane su kompozicijske cjeline nafrealne konotacije.“- istakla je istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković.

Izlođba slika Slobodana Lončareviča u Tivtu biće postavljena do 15. decembra. Upravna zgrada kompanije Adriatic Marinas prepoznata je kao mjesto izlaganja lokalnih i regionalnih autora, čije se izložbe smjenjuju svakog mjeseca tokom čitave godine. Do sada je u ovom prostoru izlagalo više od 30 autora.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.