16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba likovnih radova “Poštanska markica sa motivom Boke”

“Poštanska markica sa motivom Boke”
“Poštanska markica sa motivom Boke”

Na ovogodišnji tradicionalni likovno – literarni konkurs “Boko moja mila” odazvalo se 200 učenika svih osnovnih škola iz Boke Kotorske, poslavši svoje likovne radove i 70 učenika iz sve četiri novske osnovne škole sa svojim književnim radovima.

Najbolje literarne radove u formi pisma, a na temu “Dođi u Boku”, novčano je nagradila Javna ustanova kulture Herceg fest u saradnji sa Poštom Crne Gore. Stručni žiri u kojem su bili profesori književnosti Natalija Bulajić, Biljana Baćović i Ljubomir Ljubisavljević su odlučili da je najbolji rad Maše Niković, učenice OŠ “Ilija Kišić” (mentor prof. Tamara Komar), drugo mjesto je pripalo Emiliji Brajković (mentor prof. Rajana Vrbnjak), takođe iz OŠ “Ilija Kišić”, dok je treće mjesto pripalo učenici OŠ “Orijenski bataljon” Tari Tomanović (mentor prof. Vinka Šarenac).

Žiri je odlučio da pohvalama i knjigama nagradi Blaža Banićevića iz OŠ “Orijenski bataljon” i Jelenu Krivošiju iz OŠ “Ilija Kišić”.

Ove godine, Javna ustanova kulture Herceg fest prvi put nagrađuje i profesore učenika koja su osvojila prva mjesta na konkursu, a to su Dubravka Ametović i Tamara Komar.

Idejni tvorac likovnog konkursa, kapetan Tomo Katurić je u foajeu Dvorane Park dodijelio nagrade za prva tri mjesta na likovnom konkursu u iznosu od po 100 američkih dolara, kao i slikarski pribor učeniku čiji rad je odabran za najbolje idejno rješenje .

“Poštanska markica sa motivom Boke”
“Poštanska markica sa motivom Boke”

Tema likovnog konkursa je bila “Poštanska markica sa motivom Boke”. U stručnom žiriju su bile akademske slikarke Isidora Bigović i Anita Šimić. Prvo mjesto je osvojila   učenica OŠ “Dašo Pavičić “Anđela Rogač (mentor prof. Dubravka Ametović), drugo učenica OŠ “Drago Milović” Inge Griner (mentor prof. Ivan Knežević), dok je treća nagrada pripala učenici OŠ “Orijenski bataljon” Tamari Marić (mentor prof. Aleksandra Ćorović).

Pohvalu za idejno rješenje rada dobio je učenik OŠ “Dašo Pavičić” Amar Kujović (mentor prof. Dubravka Ametović).

“Poštanska markica sa motivom Boke”
“Poštanska markica sa motivom Boke”

Ove godine, konkurs je podržala Pošta Crne Gore koja je dodijelila nagradu Sanji Đurić, učenici OŠ “Dašo Pavičić”, čija je mentorka prof. Dubravka Ametović, a odabir je izvršio direktor Pošte Herceg Novi, gospodin Slobodan Samardžić.

Učenice trećeg razreda, Ines Petković iz OŠ “Dašo Pavičić” i Teodora Brković iz OŠ “Milan Vuković, dobile su pohvale od strane stručnog žirija.

Najčitanije