16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba Ivana Đurišića u Luštica Bay-u

Rad Ivana Djurisica
Rad Ivana Djurisica

U okviru programa podrške kulturnim događajima i domaćim umjetnicima, u kompleksu Luštica Bay nadomak Tivta sinoć je otvorena izložba radova crnogorskog akademskog slikara Ivana Đurišića, koja će trajati do 22. avgusta. Izložba je otvorena svakog dana u periodu od 19 do 20 časova.

Luštica Bay je tradicionalno domaćin crnogorskim slikarima i umjetnicima bilo da rade i stvaraju u Crnoj Gori ili negdje drugo.

Đurišićevim slikama „gospodari“ boja i njome autor pokušava da riješi čisto estetske probleme. Težeći ka autonomiji slike, a samim tim i većoj umjetničkoj slobodi, on je oslobodio sliku svega suvišnog.

-Ponuđenom izložbom Ivan Đurišić se predstavlja kao umjetnik osobenog senzibiliteta koji stvara asocijativna i gotovo sasvim apstraktna djela. On stvara ciklus slika sa temom apstraktnog pejzaža iskazujući likovnim elementima, prvenstveno bojom, ličan, intiman doživljaj prirode u kojoj vlada ono maštovito, sanjarsko, bajkovito. To nijesu predstave realnih predjela, već sjećanja na ličnu impresiju i emocionalni doživljaj viđenog, navodi se u likovnoj kritici istoričarke umjetnosti Petrice Duletić.

Kulturni program u Luštica Bay-u biće nastavljen u utorak, 11. avgusta dječijim performansom ”Basic kontra-punkt”, završnom manifestacijom programa Kotor artić, koji je dio festivala KotorArt.

“Prva operativna sezona novog turističkog centra koji se gradi nadomak Tivta ispunjena je bogatim ljetnjim programom. Golf takmičenja, umjetničke postavke i radionice, kursevi streličarstva i jedrenja, te muzička dešavanjima iz programa kulturnih festivala KotorArt i “Purgatorije” čiji je sponzor Luštica Bay, u ponudi su stanovnicima i posjetiocima tokom ovog mjeseca”, saopštio je Damir Moškov iz marketinga Luštica Development

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije