10 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba grafičarke Jelene Jovančov

Jelena Jovančov
Jelena Jovančov

Izložba akademske grafičarke Jelene Jovančov, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra u Tivtu, i trajaće do 15. oktobra. Jovančov se tivatskoj publici predstavlja sa selektivnim izborom grafika iz ciklusa radova „Iluzivna stvarnost“ i manjim podciklusom „Refleksije“.

Jovančov je magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, i članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2008. i članica Međunarodnog društva Mecotinte (Florida, USA) od ove godine. Dva puta je predstavljala Crne Goru na međunarodnom bijenalu savremene umjetnosti u Pekingu (BIAB) 2012. i 2015. godine. Imala je 11 samostalnih izložbi i preko 135 selektovanih nacionalnih i međunarodnih izložbi, među kojima su i prestižne izložbe u Briselu, Ženevi, Njujorku, Santoriniju, Madridu, Aleksandriji, Singapuru.

Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja za eksperimentlne grafike, objekte – skulpture i fotografije – jedna od njih je i nagrada “Lubarda, Milunović, Stijović” za grafiku, tradicionalne godišnje nagrade Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore 2009. godine.

Najčitanije