16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba fotografija “STORM” otvorena do 19. aprila

Izložba fotografija “STORM” Tivćanina Mihaela Đuričića – Mika otvorena je protekle sedmice na platou ispred galerije Buća u prisustvu veliki broj posjetilaca. Izlozba se može pogledati do 19-og aprila.

Mikova izložba u crno-bijelom spektru otkriva i skriva žensko tijelo, koje često nalikuje pejzažu. Posebno interesovanje publike zaista je privukao upravo dio postavke u kome umjetnikova fotografija spaja more i njegovu razigranu moć s čarolijom ženskog tijela, a pomenuta dilema će vjerovatno i dalje golicati pažnju i maštu posmatrača.

Postavku je otvorio fotograf Đorđe Živaljević, a gostima se obratio i direktor CZK Vojislav Kaluđerović, koji je rekao :

“April je mjesec koji CZK Tivat tradicionalno obilježava kao mjesec fotografije. Tako je i ove godine. Planirane su dvije izložbe u galeriji, a prva je našeg velikog umjetnika i fotografa Mika Đuričića. Ovo je njegova druga samostalna izložba, a prva je otvorena 2012. u foajeu Centra.”

Živaljević je naglasio: “Ova tematika mi je jako bliska, ali ono što je Miko uradio je na mene ostavilo jak utisak, jako puno drame i vidi se da je nešto rađeno sa jako puno pažnje. Ima jedna druga stvar, koja je meni napravila veliku dilemu. Kada sam vidio drugi dio izložbe, gdje je Miko jako uspješno kombinovao fotografije nevremena, ili južine sa djelovima ženskog tijela, to mi je napravilo dilemu da li je žensko tijelo objekat, ili subjekat, da li ono trpi tu oluju, ili je izaziva. Pozivam vas da pogledate izložbu i da pokušate da odgonetnete tu moju dilemu.”

Verica Čuljković upotpunila je atmosferu zvucima violine, a Miko se obratio publici riječima: “Samo da zahvalim svima na prisustvu i nadam se da ćete uživati u fotografijama.”

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije