13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba fotografija “Između treptaja”

Izložba fotografija

Otvaranje prve samostalne izložbe pod nazivom “Između treptaja” autora fotografa Ranka Maraša, održaće se u nedelju, 10. septembra sa početkom u 12 sati na lokalitetu Rimski mozaici u Risnu.

Izložbu će svečano otvoriti novinarka Tamara Vuković, a prisutni će imati priliku da prisustvuju mini koncertu trube polaznika Muzičke škole “Vida Matjan” Boška Bismiljaka, iz klase pfofesorke Sare Lakičević.

“Težak je zadatak prikazati Boku. Hiljade je pjesama, slika, stihova i fotografija ovog starog zaliva. Ranko Maraš vidi mjesta u njemu kao tiha, skoro pa mistična. Risanska energija je jedinstvena i kada ste rođeni u nastarijem gradu u Crnoj Gori, objektiv vidi skrivene stvari. Plavu nijansu koja se provlači kroz sve Rankove fotografije može uhvatiti samo neko ko živi zaliv vjekovima unazad. Uz nju, boja osunčanog kamena, samo produbljuje plavetnilo Boke. Na osnovu 18 fotografija može se naslutiti zašto je Aleksa Šantić napisao pesmu Boka”, rekao je o autorovom radu Vladimir Petrović, diplomirani industrijski dizajner.

Ranko Maraš je rođen 1983. godine u Kotoru gdje je završio Fakultet za pomorski menadžment. Fotografijom se uspješno bavi posljednjih 5 godina. Inspiraciju pronalazi u ljepoti Boke Kotorske.

Izložba će biti otvorena do 20.septembra 2017.godine.

Organizator izložbe je Turistička organizacija opštine Kotor.

Najčitanije