8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba fotografija – Don’t Look, See!

Izložba fotografija pod nazivom Don’t Look, See! ( Ne  gledaj,vidi!), autora  Jasona  Golda, biće otvorena u Galeriji solidarnosti, u srjedu,12.aprila  2017. u 20 sati.

Organizator izložbe je Galerija solidarnosti, OJU „Muzeji“ Kotor. Na otvaranju izložbe će govoriti kustos izložbe: istoričarka umjetnosti Marija Mihaliček, a izložbu će otvoriti  Andro Radulović  direktor OJU „Muzeji Kotor“.

Jason Gold je rođen u Londonu 1956.godine. Profesionalnom fotografijom  se bavi od  70-ih godina XX vijeka.

Pocetkom  80-ih  radi ciklus  društveno angažovanih fotografija : anti-aparthejd pokreta, kampanje za nuklearno razoružanje, štrajkova radničke klase i industrijskih previranja  iz Evrope i svijeta. Fotografije su objavljivane u britanskim i u medjunarodnim magazinima. Krajem 80-ih Janson se započinje interesovanje za portret i modnu fotografiju,  a za vrijeme rata na prostoru Jugoslavije 90-tih godina kamerom bilježi ratne strahote. Fotografije je objavio Times, Independent, Gardian i Getty. Ekskluzivne fotografije sa Referenduma za nezavisnost Kvebeka, specijalno je radio za Independent  U potrazi za egzotičnim mjestima putuje na Kubu i u Indiju gdje pronalazi dodatnu inspiraciju za svoj rad. Od 1995. živi i radi na relaciji London –  Herceg Novi.  U Herceg Novom  danas ima svoj studio. Janson Gold je veliki prijatelj Crne Gore, zaljubljenik u njenu prirodu, ljude i kulturnu baštinu.

Janson Gold je do sada izlagao u  Londonu, Herceg Novom, Nikšiću ,Somboru i  Podgorici.

Postavka  u galerijskom prostoru palate Pima, na 70 crno bijelih i fotografija u tri tematske cjeline, je do sada najkompletnije predstavljanje Džejsona Golda  i njegovog fotografskog umijeća.

„Kada naučite da vidite onog ili ono u što gledate sa empatijom i razumijevanjem, tada čak i obično postaje lijepo“, poručuje autor JASON GOLD izložbom fotografija pod nazivom „ NE GLEDAJ, VIDI“

Izložba će biti otvorena do 5.maja 2017.godine.

 

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije