8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba Albijanića u Modernoj galeriji

Izložba M.Albijanića
Izložba M.Albijanića

U Modernoj galeriji u Budvi u četvrtak 14. decembra 2016. godine u 19 sati biće otvorena izložba slika Mila Albijanića.

Umjetnik će se predstaviti sa 35 radova, tehnike su ulje na platnu, ulje na lesonitu i ulje na papiru. Izložba će trajati do sredine januara 2017. godine.

Mile Albijanić je rođen 19.10.1963 godine u Bileći, BiH, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. 1990 je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, na pedagoškom odsjeku, kao nastavnik likovne kulture, potom dvije godine radio u struci u Bileći. Duži niz godina radio je u Nikšiću u prosveti i NVO sektoru, da bi već neko vrijeme svoj život i rad vezao za Tivat. Imao je zavidan broj samostalnih i zajedničkih izložbi, bavi se slikarstvom, fotografijom i dizajnom. Organizator je likovnog događaja “nacrtajmo se u eNKa”, osnivač i član umjetničke grupe “Grupa Tri Art” i punopravni član ULUBIHa. Od 2013 godine dobio je Status Slobodnog Umjetnika. Mile Albijanić je imao zavidan broj samostalnih i grupnih izložbi.

…“Mile Albijanić koristi ribu kao simbol. Crtež je uvek sa strane, sveden, ali sa detaljima koji ne dočaravaju realan život vodenih bića već su proizvod unutrašnjeg dijaloga. To je razgovor koji u stvaralačkom procesu dovodi na videlo dramatično razvijene kolaže podjednako sirove kao i realnost u kojoj su stvarani, i kolorističku igru sugestije pokreta, vode, okruženja.… Takođe i to riblje oko je kao savest prisutno, sveznajuće, značajno i neizostavno, isto kao i Božije.“… dio teksta iz kataloga, autor Vesna Sušić

Najčitanije