Izlaže Angelina Janjušević

Sutra u Tivtu

CZK Tivat
CZK Tivat

Samostalna izložđba slika Angeline Janjušević, umjetnice iz Nikšića, biće otvorena sutra 18. decembra, četvrtak u 20 sati u galeriji srednjevjekovnog ljetnjikovca „Buća-Luković“ u Tivtu. Postavku izložbe koju će otvoritri Krsto Bošković, predsjednik Skupštine opštine Tivat, čini 20 ulja na platnu iz ciklusa „Putevi“.

,,U autorkinom najnovijem ciklusu pejzaža intimističke orjentacije pod nazivom ,,Putevi,, koji su nastali kao plod njene misaone opservacije, sintetizovna je lirska poetika i kontenplativno posmatranje prirode koja nas okružuje u kojima se ukršta i prožima stvaralačka imaginacija autorke.Prezentovani pejzaži potvrđuju da se radi o umjetnici koja na svojstven način registruje svjet oko sebe, analitički istražujući unutrašnju snagu prirode sa tvorevinama koje je čovjek u njoj ostavljao poput staza i puteva, koji za autorku imaju simbolično značenje puteva naših života.“- zapisao je o radovima Angeline Janjušević, istoričar umjetnosti Vladislav Kasalica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.