“Inspekcija”, Stevana Koprivice u subotu 11.novembra

Inspekcija

U subotu, 11. novembra u 20 sati u dvorani Park, biti izvedena predstava “Inspekcija”, u produkciji Nikšićkog pozorišta, koju je po tekstu Stevana Koprivice režirao Goran Bulajić.

„’Inspekcija’ je komedijski ogled  koji se, naizgled, bavi uzročno – poslijedičnim odnosima mentaliteta i politike, precijenjenih i preupotrebljivanih motiva naše svagdašnjice. Kad ne znamo što ćemo, kada tražimo alibije za nezadovoljstva, muke, neslaženja, lične neuspjehe, neostvarene snove i ideale, odmah se dohvatimo mentaliteta i politike. Zajedno, daju jedan amalgam koji nam život čini paklenim, samo zato što sve i svašta sabijamo u ta dva pojma. Zato sam pokušao da u ovom komadu, pisanom namjenski za  Nikšićko pozorište, mentalitetu i politici dodam prstohvat sujete, dva prstohvata gluposti, prstohvat i po generacije pogubljene u tranziciji, sve sa malo prevare i opsene. Nakana mi je bila da tim receptom relaksiram ono što nas boli, da pronadjem katarzu kroz smijeh. Međutim, kako je pisanje odmicalo, a pogotovo po uvidu u ishode rediteljskog čitanja Gorana Bulajića, postalo je jasno da je relaksacija vrlo relativna,  a katarza je ionako u domenu publike, a ne pisca. Ova  priča o jednom  ’sličnom nama’ koga gnječe drugi takođe ’slični nama’, smještena na moru, a pritisnuta planinama,  funkcionisaće po zakonima gorke komedije, koja će da menadrira izmedju vanile i pelina, a na svakom od nas pojedinačno je kakav će ukus da nam ostane na nepcima“, napisao je Koprivica o svom novom dramskom naslovu.

Glumačku ekipu čine: Simo Trebješanin, Boban Čvorović, Nikola Vasiljević, Jovan Krivokapić, Gordana Mićunović, Milica Šćepanović, Julija Milačić, Marija Đurić, Jelena Nenezić Rakočević i Vukan Pejović.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5 € počinje u srijedu, 8. novembra na blagajni dvorane Park, od 9 do 12 i od 18 do 20 sati. Informacije i rezervacije se mogu izvršiti u istom terminu na broj telefona: 068 851 031.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.