Hod kroz zidove sa Marinom Abramović

Marina Abramović

Dukley European Art Community, Stratex Group i Turistička organizacija opštine Budva svim građanima i gostima Budvepoklanjaju jedinstvenu priliku za razgovor sa svjetski poznatom, umjetnicom Marinom Abramović (moderator: istoričar umjetnosti Petar Ćuković) u petak, 28. jula od 20 sati na ljetnjoj pozornici između crkava u Starom gradu.

Zbog izuzetno velikog interesovanja publike, iz zemlje i iz inostranstva, organizator je uz podršku Turističke organizacije opštine Budva, odlučio da se susret sa Marinom Abramović ipak održi u Budvi.

Marina Abramović je umjetnica performansa sa međunarodnim ugledom. Slikarstvo je u samim počecima zamijenila za body art, odnosno bol, pokret, mimiku, gest, insistirajući na jeziku tijela igrača, akrobata, seoskih vračeva, tibetanskih kaluđera i šamana. Psiho-fizička izdržljivost tijela postala je osnovna karakteristika njenog performansa.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.