16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

HN – Deveti međunarodni dječiji karneval

Deveti međunarodni dječiji karneval u organizaciji Omladinskog centra Herceg Novi biće održan od 4. do 7 juna.

Ova manifestacija koja na radost djece a i mnogih gostiju i građana Herceg Novog, svake godine privuče sve veći broj učesnika i karnevalskih grupa kako iz zemlje, tako i iz regiona.

Po riječima organizatora, ove godine će na karnevalu nastupiti preko 40 karnevalskih grupa i 1200 učesnika koji će kroz trodnevni program, grad pretvoriti u oazu djećje radosti, veselja i šarenila. Manifestacija počinje svečanim otvaranjem na bazenu na Škveru predajom ključeva grada od strane gradonačelnika malom kapu od karnevala 5. juna u 20 sati.

Slijedećeg dana u 18 sati kreće karnevalsaka povorka Sa Trga Nikole Đurkovića do Trga Maršala Tita, gdje će biti organizovana i velika dječija žurka. Za sve učesnike organizovan je i izlet zalivom 7. juna, trajektom Pomorskog saobraćaja u 9 sati.

Manifestacija koja je već postala prepoznatljiva u regionu i koja na neki način i otvara turističku sezonu u Herceg Novom, košta oko 30 000 eura. TO Herceg Novi i Opština Herceg Novi su glavni sponzori dok je sve više i onih koji pomažu da se uz nesebičan trud NVO Omladinski centar HN, karneval svake godine sve uspješnije organizuje.

Najčitanije