10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Hasanaginica” na “Purgatorijama”

HASANAGINICA u reziji Jagosa Markovica
HASANAGINICA u reziji Jagosa Markovica

Pozorišna predstava “Hasanaginica” u produkciji Centra za kulturu Tivat, biće izvedena u nedjelju 31.jula sa početkom u 21.30 sati na maloj sceni u atrijumu srednjevjekovnog ljetnjikovca Buća-Luković u Tivtu, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije”.

Ova predstava će zbog velikog interesovanja publike, biti reprizno izvedena i u ponedjeljak 1. avgusta, u utorak 2. avgusta, i u srijedu 3. avgusta.

Po tekstu Ljubomira Simovića, “Hasanaginicu” je režirao Jagoš Marković, a u predstavi igraju Kristina Stevović,  Branimir Popović,  Anita Mančić, Radmila Živković, Nebojša Kundačina, Aleksandar Srećković, Momčilo Otašević, Mišo Obradović, Emir Ćatović i Miloš Pejović.

“Hasanaginica” je premijerno izvedena na festivalu “Purgatorije” 2015. godine, uz brojne pozitivne kritike, a o ovom komadu reditelj je istakao : “”Hasanaginica je DNK sveg našeg bola, naše tuge i naših ljubavi. Ovo je prava antička tragedija stavljena na naše prostore i u naš mentalitet,  a ovo što smo mi pokušali napraviti je omaž tom velikom dramskom djelu i njegovoj neprolaznoj ljepoti“.

Najčitanije