16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Godišnji koncert KUD-a “Boka” iz Tivta

Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015.
KUD Boka

Na ljetnjoj pozornici u Tivtu, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije ” u srijedu 24. avgusta u 21 sat biće održan godišnji koncert KUD “Boka” iz Tivta.

Kako umjetnički rukovodilac ansambla Vidak Božović ističe, bogat i raznovrstan folklorni program, narodne igre i pjesme, prikazaće domaćini – folklorni ansambl KUD-a “Boka” i gosti ANI “Jovan Dučić” iz Trebinja i KUD “Prosvjeta” iz Rudoa.

KUD “Boka” je osnovano 1977.godine. U svom dosadašnjem radu bilo je jedan od oslonaca razvoja kulture u opštini a i šire. Društvo je aktivni učesnik gotovo svih kulturnih i turističkih aktivnosti u opštini.

U okviru svojih djelatnosti njeguje i razvija folklorno bogatstvo naroda Crne Gore i Balkana. Poseban akcenat u društvu je rad sa mladima te saradnja sa drugim društvima i udruženjima.

Društvo broji preko 100 aktivnih članova,posjeduje preko 20 kompleta različitih narodnih nošnji,a učestvovalo je na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu i prikazalo raznolikost i bogatstvo našeg folklornog nasleđa,te dobijalo prestižne nagrade.

Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015.
KUD Boka

Do sada društvo je nastupalo u Francuskoj, Poljskoj, Grčkoj, Češkoj, Slovačkoj, Ukrajini, Mađarskoj, Bugarskoj, Italiji,Turskoj,Španij,Njemačkoj,Engleskoj,

Austriji i svim republikama bivše Jugoslavije.

Najčitanije