Galerija na otvorenom u Budvi

Budva noću
Budva noću

Projekat pod nazivom “Open Air Art”, biće održan na ulicama Starog grada u Budvi, a prva izložba biće otvorena 3. septembra u 19 sati u ulici Vuka Karadžića. Projekat ima za cilj da umjetnost približi svakodnevnom životu, kroz izlaganje i performanse na otvorenom, u ovom slučaju,

Svoje radove predstaviće vizuelna umjetnica i arhitekta Milica Jović. Izložbu pod nazivom “Decode Your Pixels” čine digitalne ilustracije koje se bave pitanjem razotkrivanja sopstvene ličnosti. Radove umjetnice Jović, zainteresovani mogu da pogledaju do 10. septembra, kada će se predstaviti sljedeći umjetnik.

Open Air Art galerija podrazumijeva organizovanje izložbi lokalnih i inostranih profesionalaca i amatera u polju vizuelnih umjetnosti. Umjesto klasičnog galerijskog prostora, ove izložbe biće organizovane na ulicama Starog grada (konkretno u ulici Vuka Karadžića).

Projekat će trajati do 29. oktobra, a nakon Jović, Budvanima i turistima radove će predstaviti Daliborka Kordić, Polina Izekova, Maja Kovijanić, Dušanka Seratlić, Milorad Đukić, Dmitry Sher i Elvir Lero Andrović.

Otvaranje izložbi biće organizovano četvrtkom, a radovi će biti izloženi svakog dana od 10 do 20 u ulici Vuka Karadžića.

Cilj ovog projekta je da pokrene iskren i otvoren dijalog sa posmatračem, bilo da se dijalog vodi izmedju posmatrača i umjetnika, posmatrača i njegove okoline, ili je možda dio unutrašnjeg dijaloga.

Iza projekta stoje kreativni tim Svetlane Sher, Jelene Papović (Open Art Studio Budva), i Turističke organizacije u Budvi.

Galerija na otvorenom
Galerija na otvorenom
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.