10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Fotografije Maše Rebić

CZK Tivat
CZK Tivat

„Mjesec fotografije“ u galeriji Centra za kulturu Tivat završava se večeras, otvaranjem izložbe umjetničkih fotografija autorke Maše Rebić. Ova uspješna književnica koja živi u Beogradu, do sada je izdala šest knjiga, a tivatskoj likovnoj publici predstaviće se i kao umjetnički fotograf sa postavkom koju čini 45 fotografija pod zajedničkim nazivom “Regata”.

O svom fotografskom radu, umjetnica iz Beograda je zapisala:

,,Kao piscu, sjećanja su mi uvijek u slikama, ali događaji koje želim da opišem prikazani su uverljivije na fotografijama, nego kad o njima samo pišem. Slike osobađaju osjećanja, uspostavljaju komunikaciju i pomoću njih kao da ulazimo u nekakav sanduk sjećanja koji je napunjen bogatstvom uspomena.“

Izložbu fotografija Maše Rebić u Tivtu, sutra 22. aprila, srijeda, u 20 sati u galeriji srednjevjekovnog ljetnjikovca “Buća-Luković” otvoriće Boris Pean, član Izvršnog odbora Crnogorskog jedriličarskog saveza. U katalogu izložbe on je konstatovao da ova “postavka svjedoči o simbolici dugog procesa odrastanja, edukacije, sazrijevanja, sportskog obrazovanja, kulture i tradicije Mediterana.”

Najčitanije