Folklorni poklon koncert Herceg Novom

Folklor

Multikulturalna internacionalna organizacija folklornih festivala (MIOFF)sa sjedištem u Ohridu u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi, 2. juna 2017, će u parku Boke održati poklon folklorni koncert u Herceg Novom.

U želji da kroz folklor doprinesu širenju i upoznavanju različitih kultura i tradicija, MIOFF organizuje i učestvuje u velikom broju folklornih festival i događaja, a njihov bogat repertoar predstaviće i  u našem gradu. Događaj će 2. juna početi u 19  sati svečanim defileom folklornih grupa kroz grad, nakon čega od 19.30h satislijedi poklon koncert u parku Boke.

Tradicionalno, na koncertima MIOFF-a gostuju folklorna društva iz drugih gradova i zemalja, tako da će i na koncertu u Herceg Novom, učestvovati folklorne grupe iz Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, kao i KUD iz Kotora. Narednog dana, ovim trupama će se pridružiti i KUD Đenovići, koji će biti i domaćin koncerta koji će se 3. juna održati i u Đenovićima.

Ohridsku folklornuorganizaciju, nakon nastupa u Herceg Novom. očekuje nastup u Paraliji, u Grčkoj.

Koncert u Herceg Novom poklon je MIOFF-a Novljanima i gostima grada, te pozivamo sve da prisustvuju ovom događaju i provedu prijatno junsko veče u parku Boke.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.