Festival gudača

Festival gudača
Festival gudača

VII. Festival gudača biće održan u Kotoru i Perastu 0d 3. do 9. jula.

Program počinje u nedjelju 3. jula u 21 sat u katedrali Svetog Tripuna koncertom gudačkog kvarteta „Vollmond” iz Crne Gore i Srbije.

Organizator je NVO ,,Bocche di Cattaro” a suorganizator, u okviru pratećeg programa muzičkog segmenta, Kotorski festival pozorišta za djecu.

Festival gudača je jedinstvena manifestacija u našoj zemlji koja prvenstveno ima za cilj edukaciju mladih muzičara i njihovu afirmacije na putu profesionalnog napretka. U okviru vaninstitucionalnog obrazovanja djece i omladine, zadatak Festivala je da podstiče, pokreće i unaprijedjuje stvaralački potencijal mladih muzičara. Kroz unaprijedjenje ukupne kulturne i turističke ponude Boke Kotorske ovaj Festival je već prepoznat i i visoko vrijednovan.

Manifestaciju prate radionice za obuku gudača svih profila koje vode istaknuti muzičari i eminentni pedagozi , prijatelji festivala iz zemlje i inostarnstva. Sve radionice se ove godine održavaju u Perastu a vode ih sledeći profesori : za violinu Arkadij Winokurov (Austria) i Vujadin Krivokapić (Crna Gora), za violončelo Aleksandar Latković (Srbija) i Georg Baich (Austria), za violu Michail Bereznitski ( Rusija), orkestar Vili Ferdinandi (Crna Gora) i solo pjevanje Lilia Ilieva (Bugarska). U okviru koncertnog programa, prvog dana Festivala u Katedrali Sv. Tripuna, publici će se predstavit Gudački kvartet ,,Vollmond” (Srbija –Crna Gora), narednog dana Trio ,,Arnii „ (Austria), studenti violine iz Beča, planirana su i dva koncerta polaznika radionica za gudače i solo pjevanje i poslednjeg dana na Pjaci od kina nastupit će orkestar mladih muzičara sa solistima kojim će dirigovati prof. Vili Ferdinandi.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.