10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Eho – Časopis

EHO
EHO

Pored uobičajene galame koja svakodnevno odjekuje hodnicima škole, izazvane pričom o ocjenama, pismenim zadacima, kraju srednjoškolskih dana za maturante, ovih dana, u Gimnaziji Kotor je odjeknuo 4. broj školskog lista „EHO“.

Pokrenut, i ove godine, stvaralačkom snagom i inventivnošću učenika redakcije, entuzijazmom profesora koji su koordinirali rad i davali im vjetar u leđa, poslije više mjeseci predanog rada, list donosi raznovrsne tekstove na 72 strane. Naslovna strana, slikama govori o proslavi značajnog jubileja ove škole, 150 godina postojanja. Učenici su se svojim autorskim tekstovima prošetali ulicama grada u kome žive, predstavili školski život kroz najnovija dešavanja: učenje jezika i matematike na nov način, pozorišne predstave, debate, preduzetništvo, uspjehe na takmičenjima, literarne i likovne radove, kritički se osvrnuli na aktuelne teme koje su sami odabrali. Kroz portrete i originalne autoportrete najuspješnijih sadašnjih i nekadašnjih učenika, predstavili su one koji se, sa jasnim idejama i hrabro, spremaju da otvore nove stranice znanja, obrazovanja i pokažu svoje talente. Na posljednjim listovima, ostavili su svoje neizbrisive tragove maturanti, nasmijanim i vedrim licima.

Ovi mladi ljudi, možda budući novinari, bogatstvom tema i interesovanja, su pokazali da vjeruju u snagu pisane riječi. Ona nas u svim vremenima ohrabruje i budi.

Najčitanije