8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

“Neki drugi horizonti” Snežane Crnoglavac

portret fotografija
portret fotografija

“Neki drugi horizonti” naziv je izložbe slika akademske slikarke Snežane Crnoglavac koja će biti otvorena u ponedeljak, 5. septembra u 20 sdati  galeriji “Marko K. Gregović” u Spomen domu Crvena komuna u Petrovc.

Umjetnica će se predstaviti sa 40 radova srednjeg formata rađenih u kombinovanoj tehnici  na pocinkovanom limu.

Snežana Crnoglavac je rođena 1990. godine u Kraljevu. Diplomirala je na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu 2012. godine. Master studije je završila 2013. godine u klasi prof. Miroljuba Stamenkovića, na odsjeku pimjenjeno vajarstvo. Iza sebe ima jednu samostalnu izložbu i preko 50 grupnih izložbi. Član je ULUPUDs-a i osnivač i predsjednik Udruženja mladih stvaralaca “IJSU” iz Vrnjačke Banje. Pored vajrastva i slikarstva bavi se i primjenjenom umjetnošću. Radi i stvara u Beogradu.

…“Horizont, nepregledno prostranstvo i pejzaž uopšte su česte teme i motivi u slikarstvu, kada je za originalnost i jednistvenu prepoznatljivost rukopisa jednog autora potrebno dosta rada u traženju individualnosti. Savremena umetnička produkcija dopušta rad na najrazličitijim medijima, a sve u cilju postizanja najefektnijeg izraza. Tehnički gledano, slike Snežane Crnoglavac su izvedene u kombinovanoj tehnici na pocinkovanom limu, u panoramskom formatu. Sve tri tehničke karakteristike zajedno postižu efekat za kojim autorka traga. Kombinovana tehnika slikanja koja podrazumeva i intervencije grebanjem, dodavanjem slojeva radi postizanja reljefnosti, a ukombinovana sa podlogom u reflektujućem pocinkovanom limu, čini kompoziciju horizontalne mirenosti dramatičnom. Horizont je kompoziciono gledano, u osnovi najčešće smirena forma, čiju melanholičnost Snežana remeti postavljanjem vertikala, a najčešće rastinjem, banderama i drugim industrijskim elementima“… dio teksta iz kataloga, Igor Vokoun istoričar umetnosti.

Izložba će biti otvorena do 15.septembra 2016.godine.

Najčitanije