10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Don Brankovi dani muzike: Nemanja Radulović & Đavolji Trileri oduševili publiku

Nemanja Radulović

Spektakl! To je u najkraćem opis sinoćnjeg nastupa proslavljenog srpskog violiniste Nemanje Radulovića i ansamblaĐavolji Trilerina koncertu na šesnaestim Don Brankovim danima muzike, za koji su karte bile rasprodate danima unaprijed.

Publika je nekoliko puta na bis vraćala na binu Radulovića i Đavolje Trilere koji čineviolinisti Gijom Fontarosa i Frederik Desi, violistkinja Kristina Atanasova, violončelistkinja An Biranje i kontrabasista Natanal Malnuri.

Nemanja Radulović

Autentične energije virtuoza na violini i strasnih Đavoljih Trilera obezbijedili su da publika podjednako uživa u raznovrsnom i bogatom repertoaru koji je bio podijeljen u tri dijela: klasična muzika sa neizostavnim djelima Paganinija, potom popularna klasična muzika kojom su umjetnici pokušali da muziku približi ljudski glas, i treći – filmska i tradicionalna muzika. Tema iz čuvenog filma o holokaustu Šindlerova lista, potpuno je očarala publiku, koja je pozavršetku najprije neko vrijeme provela u potpuno tišini, a potom se prolomio gromoglasan aplauz. Na bis je izvedena numera nekada veoma popularne grupe „Abba“, a koncert je završen Čardašom.

Radulovića će publika imati prilike da vidi i na koncertu „Roman i prijatelji“ u srijedu (2.avgusta) u drugom ambijentu – Crkvi sv  Duha gdje će još jedan proslavljeni violinista Roman Simović predstaviti prijatelje sa kojima rado svira, poput violinistkinja Aljona Bajeva, violistkinja Milena Simović, violončelisti Đovani Njoki i Dragan Đorđević, i pijanistkinja Olga Sitkovetski.

Radulović je u Kotor stigao ovjenčan titulom Viteza reda umjetnosti i književnosti Republike Francuske, koju mu je prije nekoliko dana dodijeljena na Festivalu umjetnosti u Sent-Agrevu.

Nemanja Radulović

Nastup Radulovića jedan je od najvažnijih programa ovogodišnjegfestivala KotorArt Don Brankovih dana muzike. Nevjerovatan put Paganinija 21.vijeka, kako ga nazivaju, od perspektivnog muzičara sa naših prostora do violiniste svjetskog renomea i super zvijezde obilježenje ogromnim trudom i vanserijskim talentom, ali i šarmom i harizmom, u šta je publika KotorArt-a imala prilike da se uvjerikako sinoć tako i 2015. godine kada je Nemanja nastupio u prepunoj Crkvi Sv. Duha sa pijanistkinjom Lor Favr Kan.

Šesnaesti Don Brankovi dani muzike održavaju se od 13. jula do 13. avgusta kao dio IX Međunarodnog festivala KotorArt, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i uz podršku Coca-Cole, Luštica Bay-a, hotela Palma i Palmon bay.

Najčitanije