20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodjeljene nagrade, “Dokaži se, humanost se uvijek cijeni”

 

U Kulturnom centru u Kotoru u četvrtak je održano proglašenje najboljih na literarnom konkursu “Dokaži se, humanost se uvijek cijeni” u organizaciji Crvenog krsta.

Žiri, koji su činile bibliotekarke Jasmina Bajo i Aleksandra Tomović i aktivistkinja Crvenog krsta Anet Marović, najboljim je proglasio rad učenice II razreda Gimnazije Jovane Lakičević, drugu nagradu dodijelio je učenici VII razreda Osnovne škole „Njegoš” Lauri Mačić, a treću učeniku VI razreda Osnovne škole „Nikola Đurković” Radanovići Aleksandru Grubiši.

„Žiri je imao težak zadatak jer je na konkurs pristiglo tridesetak radova iz Gimnazije i osnovnih škola Njegoš sa Benova i Nikola Đurković iz Radanovića. Literarnost radova nije bila na većem nivou, pa je osnovni kriterijum bila promocija humanosti kroz lično iskustvo odnosno dokumentarnost radova. Naši pobjednici su pokazali visoko razvijenu svijest o humanosti, pa će osim nagrade dobiti i poklone. Trećenagrađeni rad dolazi iz Radanovića, a učenik je na svom primjeru toplo, iskreno i simpatično objasnio što je za njega humanost. Drugonagrađena učenica iz Osnovne škole Njegoš dobila je nagradu jer se okušala u pisanju poezije, pa smo nagradili njenu hrabrosti i vještinu. Prvonagrađena učenica iz Gimnazije najljepše je odgvoorila na temu. Njen rad slavi humanost, čovjekoljublje, altruizam, nesebičnost, hrabrost” – rekla je Jasmina Bajo, predsjednica žirija.

Nakon dodjele nagrada uslijedio je razgovor sa Biljanom Ivošević, humanitarnom radnicom koja je govorila o svojim iskustvima prilikom misionarskog rada u Tanzaniji.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije