15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Dječja predstava Princeza i žaba

Princeza i žaba

Dječja predstava Princeza i žaba rađena u koprodukciji Teatra 303 i kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković” biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra „Nikola Đurković” Kotor u petak 9. marta od 18 sati.

Prodaja ulaznica po cijeni od dva eura biće na dan igranja predstave od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.

Scenario i režiju potpisuje Dragan Buzdovan, scenografija: Meštar i furešta, koreografija Katarina Igić, kostimograf: Iva Kernec. Organizator projekta: Nađa Pjetrović. Muzička obrada: Stefan Čelanović.

Glume: Nađa Pjetrović, Savo Miljenović, Miljan Stešević, Katarina Igić, Ksenija Maslovar, Sara Čizmović, Irena Rozer, Nikolas Katharos, Iva Kernec, Neđeljko Kustudić, Dragan Buzdovan, Ranko Ristovski

” Predstava je u duhu sa vremenom u kome dominiraju društvene mreže, mobilni telefoni i elektronika. Bajka je namijenjena djeci, ali je jako poučna i za starije. Previše smo opsjednuti virtuelnim svijetom i zato bajka nosi jaku poruku da se djeca vrate pravim vrijednostima, knjizi, igrama u prirodi, druženju i drugarstvu. Društvene mreže su ugasile čaroliju i bajkovitost sa kojom svako dijete treba da raste. Bajka je rađena po motivima bajke “Kralj i žaba” oko koje je nadograđena priča u kojoj vještica ubacije viruse i upravlja kraljevstvom. Svi se udružuju protiv virusa koji ih je napao sa porukom da se vratimo druženju, a nove medije koristimo onoliko koliko nam olakšavaju komunikaciju” – stoji u najavi iz Kulturnog centra.

Najčitanije