15 C
Kotor

Slušaj online radio

CZK Tivat – predstave, izložbe i književne večeri

CZK - Tivat - Foto Boka News
CZK – Tivat – Foto Boka News

Centar za kukturu Tivat pripremio je bogat program dešavanja za mjesec mart, tokom kojeg će publika moći da uživa u brojnim predstavama, izložbama, koncertima i književnim večerima.

Tako će u Tivtu već u četvrtak 3.marta nastupiti ansambl SKC Novi Sad sa dramsko-muzičkom predstavom „Dogvil“ u režiji Kokana Mladenovića. Do kraja mjeseca publika u najmanjem bokeljskom gradu imaće priliku da pogleda i predstavu „Julije Cezar“ u koprodukciji Grada teatra Budva, Narodnog pozorišta Sombor i CZK iz Svilajnca, te dječju predstavu „Ivica i Marica“ Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja.

Kontroverzni bosanski umjetnik Božo Vrećo 12.marta u Tivtu će održati koncert pod nazivom „A capella sevdah“, a koncert će do kraja mjesca održati i pijanista Dejan Sinadinović. Ljubiteji pisane riječi imaće priliku da uživaju u susretu sa čuvenim dječijim pjesnikom Ljubivojem Ršumovićem, odnosno kolumnistom i piscem Branom Mandićem koji će predstaviti svoj književni privijenac – zbirku kratkih priča „Feb je čekao olovku“. Povodom Dana žena u CZK će biti otvorena izložba pod nazivom „Umjetničke vještine i kreativnost Tivćanki“, a biće održan i „Osmomartovski koncert klapa“, posvećen pjesniku Jakši Fiamengu.

CZK Tivat će do kraja mjeseca sa svojim pozorišnim predstavama „Pazi, zebru gazi“ i „Filomena Marturano“ gostovati u Nikšiću, Podgorici i na Cetinju.

Najčitanije