10 C
Kotor

Slušaj online radio

Čuveni balet Bajadera u srijedu otvara program Plesni dijalozi i Opera gala

Balet Fyer Cadmus
Balet Fyer Cadmus

Nesvakidašnju sezonu baleta i opere u kinu Cadmus Cineplex – Budva, pod nazivom PLESNI DIJALOZI i OPERA GALA, otvoriće u srijedu, 23. novembra u 18:40 sati, projekcija baleta “Bajadera”, čuvenog Marijinski teatra iz Sankt Petersburga pod dirigentskom palicom Valerija Gergijeva, po mnogima jednom od najboljih izvođenja partiture Ludviga Minkusa.

Vrhunski zvuk i slika bioskopa Cadmus Cineplex priuštiće vam nezaboravno iskustvo uživanja u moćnoj priči o plemenitom ratniku Soloru i lepoj Nikiji, plesačici u hramu, koja ”Bajaderu” čini najomilјenijim repertoarskim baletom mnogih svjetskih baletskih kompanija. ”Bajadera” je pravi dragulј u izvođenju baletske trupe Marijinskog teatra.

Povodom dana opštine Budva, karta za ovu projekciju se neće naplaćivati, pa će svi ljubitelji baleta i klasične muzike bti u prilici da prvi put u Budvi uživaju u vrhunskom zvuku i slici.

Opera Fyer - Cadmus
Opera Fyer – Cadmus

PLESNI DIJALOZI i OPERA GALA, u Budvi organizuje Cadmus Cineplex u saradnji sa Turističkom organizacijom Budva, u  cilju razvoja publike, a naročito mladih. Program koji sadrži 6 baleta i 7 opera biće prikazan u periodu od 23. novembra do 15. Februara sa početkom u 18:00h (izuzev baleta „Bajadera“ u koji počinje u 18:40h) i predstavlja svojevrsnu retrospektivu iz ovih domena scenskog stvaralaštva, a uključuje velika izvođenja koja publika sa ovih prostora nije imala priliku da vidi.

Cijena karte za pojedinačne projekcije će iznositi za operu 6 eura, a za balet 5 eura, izuzev baleta “Bajadera” čija besplatna projekcija će otvoriti sezonu.

NOVEMBAR

23.11. – Bajadera – Mariinsky – season opening – balet

30.11. – Trubarud – Salzburg – opera

DECEMBAR

07.11. – Carmen.Maquia and Club Havana – Ballet Hispanico’s  – balet

14.11. – Toska – Zurich Opera House – opera

24.12. – Romeo and Juliet – San Francisco Ballet’s – balet

30.12. – Travijata – Opera de Paris – opera

JANUAR

06.01. – Krcko Oraščić 3D – Mariinsky Theatre’s – balet

11.01. – Norma –  Grad Teatre del Liceu, Barcelona – opera

18.01. – Noisette Compagnie– Ballet de Monaco Casse – balet

25.01. – Madam Baterflaj – Teatro Antico Taormina – opera

FEBRUAR

01.02. – Sleeping Beauty –  Sir Matthew Bourne’s  – balet

08.02. – Pepeljuga – Grad Teatre del Liceu, Barcelona – opera

15.02. – Aida 3D – Arena di Verona, Italy – opera

Najčitanije