15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Castel Nuovo večeras na Korčuli za finale 51. Omiškog festivala

Međunarodni festival klapa Perast 2016. – Castel Nuovo

Članovi popularne novske klape  „Castel Nuovo“  otputovali su za Omiš a kao jedini predstavnici Crne Gore, peti put će učestvovati  na Festivalu dalmatinskih klapa  nakon što su prošli zahtjevne kvalifikacije u Čapljini.

Osim u gradu domaćinu, programi   51. Omiškog festivala biće organizovana  na dalmatinskim ostrvima pa će tako „Castel Nuovo“ nastupiti večeras na Korčuli i takmičiće se u konkurenciji mješovitih klapa. Za ovaj festivalski nastup odabrane  dvije izvorne melodije „Zvizde mi kažu“ i „Na me pogled tvoj obrati“. Prema riječima voditelja  novske klape Dušana Tadića,  za njih je zadovoljstvo da ponovo nastupe na festivalu koji je poznat u cijelom svijetu, na koji dolaze gosti sa svih strana, ali i na kome su Novljani  već potvrdili svoj kvalitet.

Klapa „Castel Nuovo“ je nastupala, i osvajala priznanja i nagrade,  na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i festivalima, između ostalih i na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu,  gdje su prošle godine osvojili tri priznanja i  proglašeni za najbolju klapu.

I program „Jutro uz Castel Nuovo“ koji je prvi put realizovan prošle godine u saradnji sa gradskom Turističkom organizacijom bio je hvaljen i odlično prihvaćen.

Najčitanije