15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – program za Noć muzeja

Budva
Budva

JU Muzeji i galerije Budve i ove godine priprema zanimljiv program povodom manifestacije Noć muzeja, koja se sada već tradicionalno održava u muzejima širom Evrope.

Građani i svi  posjetioci Budve će imati priliku u subotu 21. maja da se upoznaju sa kulturnim nasljeđem grada Budve potpuno besplatno do kasno u noć.

U prostorijama Moderne galerije u Starom gradu u Budvi biće otvorena izložba pod nazivom „Reljefi“, akademske vajarke Maje Čakalović sa početkom u 19 sati.

U Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu posjetioci će biti u prilici da pogledaju izložbu slika iz fundusa galerije „Marko K. Gregović“, kao i izložbu „Lazaret u Petrovcu“ iz diplomskog rada Slobodana Boba Slovinića (1966-1966).

U saradnji sa Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Opštine Budva, i našim muzejskim vodičima organizujemo obilazak Starog grada kako bismo upoznali mlade sugrađane sa kulturnom istorijom Budve, okupljanje i polazak je kod ostataka rimske nekropole kod  hotela Avala u 17,30 sati, poručju iz JU Muzeji i galerije Budva.

Prostorije JU Muzeji i galerije Budve će biti otvorene za posjetioce do ponoći.

 

Najčitanije