Budva – Izložba „Život Sečuana prije 2000 godina“

Budva - Izložba „Život Sečuana prije 2000 godina“
Budva – Izložba „Život Sečuana prije 2000 godina“

U drugoj polovini jula u Modernoj galeriji u Budvi biće otvorena izložba pod nazivom „Život Sečuana prije 2000 godina“. Izložba će se realizovati u saradnji sa Muzejom pokrajine Sečuan iz Narodne republike Kine.

Naime, u maju 2015. godine JU Muzeji i galerije Budve potpisala je Ugovor o saradnji sa sečuanskim muzejem i uspješno realizovala jednu izložbu i ugostila dvije delegacije koje su posjetile Budvu u svrhu razmjene znanja i informacija vezanih za kulturnu saradnju Opštine Budva i gradova Čengdu i Zigong.

Budući da se saradnja pokazala produktivnom, izložba koja će se otvoriti u julu predstavljaće jedan od centralnih kulturnih događaja ovog ljeta i trajaće dva mjeseca.

Biće izloženo pedeset otisaka sa drevnih ploča pronađenih prilikom arheoloških iskopavanja u pokrajini Sečuan na kojima se nalaze predstave o životu drevne Kine kao i mitovi i legende o dinastiji Han. Takođe, biće izložene tri skulpture.

Predstavnici Muzeja pokrajine Sečuan prisustvovaće ceremoniji otvaranja izložbe.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.