Budva – Izložba „Život Sečuana prije 2000 godina“

Budva - Izložba „Život Sečuana prije 2000 godina“
Budva – Izložba „Život Sečuana prije 2000 godina“

U drugoj polovini jula u Modernoj galeriji u Budvi biće otvorena izložba pod nazivom „Život Sečuana prije 2000 godina“. Izložba će se realizovati u saradnji sa Muzejom pokrajine Sečuan iz Narodne republike Kine.

Naime, u maju 2015. godine JU Muzeji i galerije Budve potpisala je Ugovor o saradnji sa sečuanskim muzejem i uspješno realizovala jednu izložbu i ugostila dvije delegacije koje su posjetile Budvu u svrhu razmjene znanja i informacija vezanih za kulturnu saradnju Opštine Budva i gradova Čengdu i Zigong.

Budući da se saradnja pokazala produktivnom, izložba koja će se otvoriti u julu predstavljaće jedan od centralnih kulturnih događaja ovog ljeta i trajaće dva mjeseca.

Biće izloženo pedeset otisaka sa drevnih ploča pronađenih prilikom arheoloških iskopavanja u pokrajini Sečuan na kojima se nalaze predstave o životu drevne Kine kao i mitovi i legende o dinastiji Han. Takođe, biće izložene tri skulpture.

Predstavnici Muzeja pokrajine Sečuan prisustvovaće ceremoniji otvaranja izložbe.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.