Bokeljski akord u đardinu ljetnikovca Skočibuha

Ljetnikovac Skocibuha
Ljetnikovac Skocibuha

Serenada „Bokeljski akord“ biće izvedena sutra, 8. avgusta, subota, u 23 sata u đardinu ljetnikovca Skočibuha na Boninovu, Dubrovnik, umjesto u amfiteatru na Srđu kako je prvotno bilo najavljeno.

Noćna serenada „Bokeljski akord“ glazbom prati staru bokeljsku legendu o nesretnim peraškim zaručnicima koja se nalazi zapisana u mnogim književnim antologijama. Uz pjesme o Boki i ljubavne serenade, poput „Dolazim Boko“, „Boko moja“, „Bokeljska noć“, „Tebe nima“ i drugih, oživjet će priča o nesretnoj ljubavi Peraštanke Katice i francuskog časnika Ante Slovića, rodom s Cresa. Strasnu ljubav između Katice i Ante ovjenčanu zaručničkim prstenom jedan topovski hitac pretvorio je u tužnu priču i nesretnu sudbinu. Serenadu izvode: dr.sc. Vanda Babić koja je i autorica scenarija, glumci Julija Milačić i Nenad Vertovšek te glazbenici Đurđica Petrović Poljak, Damir Nikolić i Hrvoje Sindik.

Koncept novog off programa Igara „Noćne serenate“, inspiriran je izvornim pučkim izričajima gradskih sredina koji su se tijekom vremena, nadahnuti spregom pjesnika, skladatelja i interpreta, preobrazili u glazbenu i pjesničku vrstu tipičnih regionalnih kultura. Takva tradicionalna glazba vezana za različite gradove i različite kulture izvodi se u kasnijim noćnim satima, kako i priliči serenatama – kaže se u saopštenju Dubrovačkih ljetnjih igara.

Ljetnikovac Skocibuha Boninovo_
Ljetnikovac Skocibuha Boninovo_

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.