16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Balet na Velikoj sceni u Kotoru 5.novembra

Balet

U Velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” u nedjelju 5. novembra predstaviće se baletski igrači Narodnog pozorišta iz Beograda. Početak je u 20 sati.

Milica Jević-Drndarević, rođena 1985 u Pančevu. Baletsku školu “Lujo Davičo” u Beogradu završava 2004. godine. Iste godine je postala stalni član baleta Narodnog pozorista u Beogradu. Interpretira istaknute solističke i prve role u cijelokupnom repertoaru od klasičnog do savremenog baleta od 2012.g. u zvanju prvog soliste. Pored zvanične kuće nastupa u BITEF Dance kompaniji i teatru Madlenijanum.

Dejan Kolarov, rođen 1981. godine u Zrenjaninu. Završio je baletsku školu “Lujo Daviču” u Beogradu, nakon čega se zapošljava kao član baleta Narodnog pozorista u Beogradu 1997.g, da bi 2008. godine bio angažovan kao solista baleta u Augsburg (Njemačka). Vraća se 2010. godine u Narodno pozoriste u Beogradu i dobija unaprjeđenje u prvog solistu baleta. Pored matičnog pozorista angažovan je i u Madlenijanumu, K.P.G.T.-u i BITEF Dance kompaniji u cijelokupnom repertoaru. Ostvario se i kao koreograf sa predstavom “Ćelava pjevačica” koja se igra u njegovoj matičnoj kući.

Nikola Tomašević – se profesionalno bavi igrom više od dvadeset godina. Član je baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, a uporedo nastupa u predstavama na sceni Ateljea 212, Bitef teatra, Madlenijanuma, pozoriđta na Terazijama i drugim. Sarađivao je sa poznatim svijetskim koreografima. Predstave u kojima je igrao nagrađivane su značajnim nacionalnim i internacionalnim nagradama.

Dušanka Kaličanin – rođena 1988. u Pančevu. Po završetku baletske škole u Beogradu 2006. dobija angažman u Narodnom pozorištu gdje ubrzo dobija značajne solističke role. Radi sa poznatim svijetskim koreografima kao što su Vladimir Vasiljev, Radu Poklitaru, Marli CloudKit Pietragala. Dobila je nagradu UBUS-a “Nataša Bošković”

Dragana Nedić – rođena 1984. u Beogradu. Nakon završene baletske škole “Lujo Davičo” 2002. godine dobija angažman u Narodnom pozorištu u Beogradu. Kao stalni član ansambla čini stalnu postavu repertoara Narodnog pozorišta.

Nicola Bianco – rođen 1992. u Bariju (Italija). Studirao je u Italiji i Americi, a radio je u Kanadi i Salzburgu da bi 2013.g. došao u Beograd gdje trenutno igra solističke uloge u Narodnom pozorištu.

Najčitanije