„Austrougarski pješački i kolski putevi hercegnovskog zaleđa“

Pješački put Risan - Ubli Photo Željko Starčević
Pješački put Risan – Ubli Photo Željko Starčević

Aktivnost na popularizaciji zaleđa, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena imati će danas, utorak 26.januar, u MZ Herceg Novi (kod Sat kule), sa početkom u 18 sati, za kada je planirana tema „Austrougarski pješački i kolski putevi hercegnovskog zaleđa“, kao uvodna prezantacija iz edukativno-promotivnog ciklusa „Upoznaj bokeško zaleđe“.

Za ovu priliku je predviđeno upoznavanje građana sa istorijskim, kulturnim, ali i privrednim značajem očuvanja ovog dijela graditeljskog nasljeđa.

1 komentar

  1. Austrougarska je izgradila prelijep kameni put od Kamenara do Kruševica, Repaja i dalje. Taj put je danas “dosta” uništen i zapušten. To je velika šteta!
    Bilo bi veoma lijepo kada bi “neko” napravio monografiju o tome što je sve Austrougarska izgradila u Boki Kotorskoj (fortese, uređenje potoka i bujica sa potpornim zidovima i pošumljavanjem, puteve, pristaništa i dr).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.