14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Alejandro Escovedo na SeaRock Festivalu u Kotoru

Jedan od vodećih zvijezda ovogodišnjeg, sedmog izdanja SeaRock festivala Kotor, biće čuveni američki rock’n’roll umjetnik Alejandro Escovedo, koji će promovisati novi album “Burn Something Beautiful” u pratnji američko/italijanskog pratećeg benda.

Searock-Alejandro-Escovedo

Alejandro Escovedo, električni trubadur iz Teksasa na čijim koncertima gostuju ljudi kao Bruce Springsteen ili Peter Buck (R.E.M.) personifikacija je muzičara koji slavi rock’n’roll i autora koji uvijek ima nešto važno da kaže.

Posljednji album, objavljen nakon uspješnog Big Station (2012) realizovan je u saradnji sa dva producenta: prvi je pomenuti Peter Buck, a drugi Scott McCaughey (The Minus 5) koji su učestvovali u autorskom radu sa Escovedom i zajedno kreirali zvuk i atmosferu koja slavi rock’n’roll, meditira o smrtnosti i iscijeljućoj moći ljubavi.

Alejandro Escovedo

Pored autorskog i producentskog tima, na albumu su svirali sjajni muzičari: gitarista Kurt Bloch (The Fastbacks), bubnjar John Moen (The Decemberists), prateći vokali Corin Tucker (Sleater-Kinney) i Kelly Hogan (Neko Case) kao i saksofonista Steve Berlin (Los Lobos).

SeaRock festival održaće se 28. i 29. jula 2017. na ljetnjoj pozornici u Kotoru. Ulaz će, kao i svih prethodnih 6 godina biti slobodan.

Pokrovitelji SeaRock festivala su Turistička Organizacija Opštine Kotor i Opština Kotor. Suorganizator je Kulturni Centar “Nikola Đurković” Kotor.

Najčitanije