13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

33. „Dani muzike“

U Herceg Novom na 33. „Dani muzike“  narednih deset dana, na šest koncerata, nastupiti će 15 renomiranih umjetnika među kojima su i članovi gudačkog ansambla „Prima Vista“ iz Varšave sa flautiskinjom iz Južne Koreje, Hjanđong Park.

Na otvaranju festivala, večeras u 21 i 30 u dvorani Park, festivalskoj publici oni će izvesti djela Hajdna, Mocarta i Merkadantea.

U obe formacije, i kao trio i kvartet, ansambl učestvuje na festivalima širom Poljske, a ostvario je i uspješne koncertne turneje u Njemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Mađarskoj, Ukrajini, Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Japanu, Maleziji, Singapuru, Kini i Južnoj Koreji. Svi članovi sastava redovno predaju kao gostujući profesori u okviru Ljetnjih akademija u japanskom gradu Tojama i na Univerzitetu „Suwon” u Južnoj Koreji. Od maja 2003, Kvartet, odnosno Trio “Prima Vista” djeluje kao ansambl posebnog statusa u sklopu organizacione strukture Varšavske kamerne opere.

Umjetnički direktor Dana muzike je Novljanin, proslavljeni crnogorski pijanista Boris Kraljević, producent JUK Herceg Fest, pokrovitelji su Opština Herceg Novi i Ministarstvo kulture Republike Crne Gore, a sponzor Hunguest Hotel Sun Resort.

Nakon otvaranja festivala, naredni koncert zakazan je za 12. jul, takođe u Dvorani Park a nastupiće trio Prima Vista sa odabranim repertoarom Mocartovih djela.

Najčitanije