Izložba fotografija Dalibora Ševaljevića u Porto Montenegru

U upravnoj zgradi tivatskog nautičkog centra

Panorama Boka - foto Dalibor Ševaljević
Panorama Boka – foto Dalibor Ševaljević

Izložba umjetničkih fotografija „Crnogorski pejzaži“, autora Dalibora Ševaljevića, postavljena je u galerijskom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra u Tivtu, a posjetioci će moći da je vide do 15. aprila.

Skoro 50 fotografija ove postavke nastale su u periodu od 2011. godine do sada, a autor naglašava da mu je povezivanje i interakcija sa okolinom, u tom neponovljivom sadašnjem trenutku kroz objektiv, jedini razlog zašto se bavi fotografijom. S tim u vezi, izložba prikazuje najatraktivnije, ali i neotkrivene lokacije Crne Gore, od oluje nad Bokom, do prelijepih crnogorskih kanjona.

„Zgusnuti, a tako različiti pejzaži Crne Gore, na tako maloj površini su svojevrsna avantura svakog fotografa. Na ovaj način želim da ukažem koje ljepote posjeduje Crna Gora, a naša je zajednička odgovornost da zaštitimo prirodu i  ostavimo generacijama koje dolaze mogućnost refleksije sa onim dijelom bića svakog od nas koji je istinski dio nje.“- istakao je ovaj umjetnik iz Tivta.

Ševaljevićeve dokumentarne i pejsažne fotografije do sada su izlagane na brojnim izložbama u Crnoj Gori i inostranstvu.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.