Karikature Maksa Đerleka

Maks Djerlek - plakat
Maks Djerlek – plakat

Centar za kulturu Tivat i “Galatea Gallery” iz Podgorice u četvrtak 14.januara će u galeriji ljetnjikovca Buća-Luković u Tivtu, prirediti izložbu karikatura čiji je autor jedan od najpoznatijih karikaturista sa ovih prostora Muhamed-Maks Đerlek.

Postavka radova pod nazivom „Iz mog ugla” je njegova četrnaesta samostalna izložba, koje je do sada imao od svog Novog Pazara pa do Berlina. Đerlek je bio i učesnik mnogobrojnih kolektivnih izložbi na kojima se predstavljao publici u prethodnih dvadesetak godina.
Izložbu „Iz mog ugla“ u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu u 20 sati otvoriće predsjednik SO Tivat Krsto Bošković.

Maks Đerlek je dobitnik najvećih priznanja za karikaturu kako na našim prostorima, tako i u svijetu, poput Specijalne nagrade na Festivalu karikature u Ankari, Specijane nagrade na Svjetskom festivalu karikature „Hurijet” u Istanbulu, Prve nagrade na Festivalu karikature u mjestu Foligno – Italija, Prve nagrade na Svjetskom festivalu karikature „Moj pogled na svet” u Beogradu, Prve nagrade na Međunarodnom festivalu „Dani humora i satire Vuko Bezarević” u Pljevljima, kao i najpoznatije i najcjenjenije nagrade u region – “Zlatni „Pjer” u Beogradu.

Živi i svoja djela stvara u Novom Pazaru.

 

 

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.